Koningstunnel deal met ondernemers

Koningstunnel eerder open!

Klus sneller klaar dan verwacht, opening op 26-08

Hoe komt u op uw bestemming?

Vanaf 1 maart tot 1 oktober 2019 is de Koningstunnel in beide richtingen afgesloten voor al het autoverkeer. De tunnel is toe aan een renovatie. In deze 7 maanden wordt de tunnel compleet vernieuwd. De Koningstunnel ligt in het centrum van Den Haag en verbindt de Lekstraat met de Koningskade. Afhankelijk van uw mogelijkheden heeft u een aantal opties.

Met de auto

Bent u om bepaalde redenen gebonden aan de auto? Zorg dan dat u goed voorbereid op pad gaat. Plan tijdig uw route en gebruik ook onderweg route informatie van bijvoorbeeld Waze, ANWB, Flitsmeister, Google. Of parkeer uw auto bij een P+R-punt en leg uw laatste stukje af met het openbaar vervoer of de (deel)fiets. Denk ook aan slimme reistijden. Gebruik hiervoor ook routeplanners die de beste reistijd kunnen voorspellen, als Waze of Tripcast.

P+R

U kunt files en vertragingen voorkomen door uw auto aan de rand van de stad te parkeren en verder te gaan met het openbaar vervoer.

P+R Hoornwijck

P+R Transferium Hoornwijck ligt aan de snelweg A4 ten hoogte van Rijswijk. U kunt vanaf hier verder reizen met lijn 15 of lijn 1 naar het centrum van Den Haag.

Forenzen die meestal via de Koningstunnel naar het werk in Den Haag gaan, kunnen een gratis P+R Hoornwijck Probeerpas aanvragen. Hiermee reist u zowel  4 weken gratis met de tram naar het centrum van Den Haag en kunt u parkeren bij P+R Hoornwijck.

Na de probeerperiode van 4 weken krijgt u een vrijblijvend aanbod voor een aantrekkelijk abonnement per maand of jaar. Zo kunt u bij P+R Hoornwijck het hele jaar door voordelig parkeren en gebruik maken van de tram. Kijk op https://hoornwijck.prdenhaag.nl/

Op zondag naar het strand van Scheveningen? P+R Hoornwijck kent voordelige tarieven. U kunt bij de P+R ook een e-bike huren.
Adres: Laan van Hoornwijck 55, 2289 DG Rijswijk.

P+R De Uithof

Op het parkeerterrein van sportcentrum De Uithof kunt u gratis parkeren. Met RandstadRail 4 reist u in ongeveer 15 minuten naar Den Haag Centraal Station. Vanaf daar bent u op loopafstand van de Binckhorst of u reist nog door met de bus.
Adres: Jaap Edenweg 10, 2544 NL Den Haag.

P+R Station Ypenburg

P+R Station Ypenburg ligt direct naast de snelweg A12. Op P+R Station Ypenburg kunt u gratis parkeren. Met de trein reist u in 8 minuten naar Den Haag Centraal Station. Vanaf daar bent u op loopafstand van de Binckhorst of u reist nog door met de bus.
Adres: Prinses Maximaplein, 2496 ZT Den Haag.

P+R Station Laan van Nieuw Oost-Indië

P+R station Laan van Nieuw Oost-Indië (Mariahoeve) kent betaald parkeren. Reist u per trein met uw ov-chipkaart, dan ontvangt u korting op het maximale dagtarief. Vanaf het treinstation reist u met de trein of RandstadRail binnen 5 minuten naar Den Haag Centraal Station. Vanaf daar bent u op loopafstand van de Binckhorst of u reist nog door met de bus.

Met de fiets kunt u vanaf het station gebruikmaken van de fietstunnel onder de sporen van Den Haag Centraal Station door en zo de Binckhorst bereiken.
Adres : Van Alphenstraat 102, 2274 NE Voorburg.

Parkeren rondom de Koningstunnel

Voor de inrichting van het werkterrein komen de parkeerplaatsen onder het Prins Bernhardviaduct van maandag tot en met vrijdag te vervallen. De parkeerplekken zijn in het weekend (meestal) wel beschikbaar.

Naar de Binckhorst

Om naar de Binckhorst te reizen, kunt u de lijnen 26, 28 en 46 nemen.

  • Buslijn 26 van HTM gaat vanaf Station Hollands Spoor naar Station Moerwijk via de Binckhorst: Maanweg, Saturnusstraat,Melkwegstraat en Wegastraat;
  • Buslijn 28 van HTM gaat vanaf Station Voorburg naar Station Den Haag Centraal via de Binckhorst: Maanweg, Saturnusstraat, Melkwegstraat en Wegastraat;
  • Buslijn 46 van Connexxion rijdt vanaf Station Den Haag Centraal naar Station Voorburg via de Binckhorst: Poolsterstraat, Wegastraat, Zonweg, Melkwegstraat, Saturnusstraat, Maanweg.

Partners